Programma's

Sociaal domein en volksgezondheid

Doel

Resultaat

Wat gaan we er voor doen ?

7.1 Inwoners die zich in een sociaal kwetsbare situatie bevinden, zo zelfstandig mogelijk wonen en in de eigen omgeving herstellen en meedoen in de samenleving.

We hebben inzicht in het aantal inwoners met een indicatie beschermd wonen en implementeren het woonplaatsbeginsel per 1-1-2023.  De inkoop is regionaal uitgevoerd.

Wij zorgen voor een overzicht via de centrumgemeente Nijmegen en de GGD van de lopende indicaties en dragen zorg voor aanpassing van de noodzakelijke werkprocessen binnen de uitvoerende teams

We hebben inzicht in de gevolgen van het aantal inwoners met indicatie beschermd wonen voor de prestatieafspraken met de woningbouwcorporaties.

Wij monitoren hoeveel inwoners met een indicatie beschermd wonen doen een beroep op een huurwoning in onze gemeente en rapporteren daarover

7.2 We dragen zorg voor passende ondersteuning vanuit de kaders van het beleidsplan en inkoopstrategie.

We ronden de regionale inkoop voor ondersteuning Jeugdzorg en Wmo af voor 1 januari 2023. Daarmee realiseren we een gesegmenteerd passend aanbod met een bijbehorende contractvorm en wijze van bekostiging.

We realiseren we een gesegmenteerd passend aanbod met een bijbehorende contractvorm en wijze van bekostiging.
We implementeren de regionale inkoopstrategie en bereiden lokaal de implementatie van nieuwe contracten vanaf 2023 voor.

7.3 We dragen zorg voor een passende ondersteuning aan inwoners (naar tevredenheid van inwoners) vanuit de visie en ontwikkellijnen van het beleidsplan Bouwen aan Sociale Kracht.

Ervaringen met lopende en nieuwe (regionale) pilots voor nieuwe (inkoop- en samenwerkings)afspraken voor toegang tot gespecialiseerde hulp.

We starten in 2022 samen met zorgaanbieders met pilots om zorg beter aan te sluiten bij de behoefte van inwoners en zorgverleners.

Toename van cliënttevredenheid bij toeleiding tot en inzet van Wmo en jeugdzorg ten opzichte van vorig jaar.

In team sociaal verbeteren we de regievoering op zorg, waardoor de afstemming tussen inwoner, gemeente en zorgaanbieder beter is.

7.4 We bevorderen het gezond opgroeien van kinderen en we stimuleren een gezonde leefstijl van kinderen.

Tenminste 60% van de scholen in West Betuwe voert gezond beleid uit rond voeding/beweging/gezonde leefstijl.We voeren dit uit volgens de brede benadering van Positieve gezondheid.

We zetten een Gezonde school-adviseur van de GGD, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)-regisseur en Buurt Sport coaches in om scholen te helpen bij het behalen van gezonde school certificaten.
We geven de brede benadering Positieve gezondheid vorm met professionals, vrijwilligers en inwoners.

De doorontwikkeling van ons gezinsloket door het organiseren van drie mama (ouder-kind) café's en tien koppelingen met buurtgezinnen.

We starten een tweejarige pilot Steunouder als ondersteuningsmethodiek.
We organiseren mama (ouder/kind) cafés.
We bieden vrij toegankelijke opvoedondersteuning in het Gezinsloket.

Deze pagina is gebouwd op 11/03/2021 11:58:04 met de export van 11/02/2021 13:39:24